Litt om keeperskolens historie

Bergen Keeperskole hadde sine første treninger høsten 2005. Vi hadde første sesongen trening i Vestlandshallen 2 ganger i uken. Ballmaskinen vi hadde de første årene.

Bakgrunnen for at vi startet opp BERGEN KEEPERSKOLE var fordi vi så at keepertrening i klubbene generelt er dårlig ivaretatt for aldersgruppen 10-17 år. De fleste keepere i denne alderen er overlatt til seg selv – og kanskje en ivrig hjelpetrener/foreldre.
De tar ofte ”skjeen i egen hånd” og trener seg selve. Vi lurte derfor på hvorfor vi ikke starte en egen keeperskole?

For å kunne flest mulig keepere, så valgte vi å stå utenfor klubb. Da kunne vi tilby våre tjenester til alle klubbers keepere.
Fra vår første vinter i VH; Camilla og Didrik var gode medhjelpere
Alle klubber og dens keepere skal få anledning til å delta på våre keeperskoler. Vi ønsker å være uavhengige. Det tror vi er en fordel for ALLE våre kunder/klubber.
Ole Martin i fint driv på Kjøkkelvik i 2008Tilbudet til de fleste keepere er ofte begrenset til at de deltar på ulike helge-keeperskoler. Dette er svært gode tiltak med masse impulser og gode treningsøkter. Det er verdifullt at så mange som mulig får delta på slike. Derfor mener vi at ALLE som ønsker en slik deltakelse skal få et tilbud.

I tillegg vil de aller ivrigste også ha ønske om å få tilbud om mer jevnlige keepertreninger. Skal vi bedre tilbudet til målgruppen må vi altså tilby dette i tillegg.
 Torgeir Dahle var med oss de første årene

Kjente deltakere

 

Noen av de keeperne som var med oss de første årene er allerede godt etablerte seniorspillere, noen mer kjent enn andre. Vi skal ikke skryte på oss å ha utviklet dem, men sannheten er at vi nok har hjulpet dem videre i karrieren med våre treninger og tilbakemeldinger.


På våre første treninger i 2005 og 2006 hadde vi med oss Nora Gjøen Som nå spiller for Sandviken og har debutert på A landslaget og har vært på U20 landslaget   IMG_1135 

Jørgen Mohus (Andre keeper i Brann), var med oss noen sesonger i vår oppstart. Senere hen har han vært instruktør ved noen av våre keeperskoler.web8
Her er han i aksjon på Salhus i 2010

 
På samme tid som Jørgen trente med oss, var det en annen kar som var med, Martìn Olsen fra Åsane/Løv-Ham. Han spiller for nå for Fana i 2 divisjon, og spilte i OBOS ligaen for både Åsane og Nest-Sotra.

BK_Facebook_BildeI 2008 dukket det opp en kjernekar fra Telavåg IL og lurte på om vi kunne lære ham noe om keeperrollen. Han heter Øystein Øvretveit, og har som de fleste kjenner til allerede debutert i Tippeligaen for Brann.Videre har vi hatt gleden av å ha hatt med oss Stefan Hagerup,  som har spilt for Sogndal og Løv-Ham i 1 divisjon og er en coming-man! Han spiller nå for Ull-Kisa. Stefan er nå med oss som instruktør, når han ikke spiller selv.IMG_1096 Silje Hatland, som er en av instruktørene våre spiller på Åsane Fotball Damer sitt lag i 1 divisjon med bravour! Hun har mange år som deltaker hos oss .
SILJE SOM TRENER


Den neste som tok steget var Benedicte Håland. Fra hun var deltaker hos oss på Austmarka i 2013, gikk det kort tid til hun fikk prøve seg i Toppserien for Arna-Bjørnar. Og ikke nok med det; hun har allerede debutert på landslaget!
IMG_1631Vi er spent på hvem som blir den neste som tar steget. Vi har sett mange av våre keepere som har det i seg!